• APPELL: Hilde Mari Bjørke fra Hamar SV.
    FOTO: PRIVAT

- Vi er veldig godt fornøyd med så stort oppmøte. Det kom flere enn vi trodde!

Det sier Elisabeth Amundsen (33) til HA.

Hun er nestleder og Stange SV og dermed en av initiativtakerne til søndagens demonstrasjon på Østre torg i Hamar.

Midt på dagen klarte Hamar SV - støttet av Hamar SV og Ringsaker SV - å trekke om lag 200 personer til demonstrasjonen.

Hedmark Arbeiderparti, Miljøpartiet de Grønne og Unge Venstre ble også med på arrangementet.

- Foranledningen er regjeringsforhandlingene mellom Høyre, anført av Erna Solberg, og KrF. Vi mener at abortloven heller bør styrkes enn svekkes, sier Amundsen og legger til:

- Det var god stemning under demonstrasjonen - selv om det var et alvorlig tema.

Silje Naustvik fra Hamar SV holdt den røde tråden gjennom det snaut en time lange arrangementet.

Hilde Mari Bjørke, leder for Hedmak SV, holdt appell.

Det gjorde også Nina Johannessen fra Lilestillingssenteret og Anita Ihle Steen, leder for Hedmark Ap og ordfører i Ringsaker.

Fariba Fazelpour, leder av Hamar SV, sa det slik i en appell: Om målet er færre aborter, må politikerne først sørge for bedre tilgang til helsetjenester og prevensjon. Vår kamp fortsetter neste uke, neste år og neste tiår om det trengs. Vi i SV vil alltid ta kampen for at kvinners rettigheter skal styrkes – ikke svekkes. Vi vil stoppe dem som er klare til å bruke kvinners kropper som forhandlingskort om makt, sa Fazelpour.

Torill Nybrott sang og spilte - godt akkompagnert av Jon Konrad Strøm på piano under arragementet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.