Tirsdagens enstemmige dom endte med ni års fengsel for Hamar-mannen. Det er i tråd med aktors påstand.

20-åringen er dømt for å ha begått utallige overgrep mot unge jenter.

Tingretten mener mannen har gjort seg skyldig i brudd på 17 ulike punkter av straffeloven.

Han er samtidig frifunnet for punktet som innebar at han skal ha forsøkt å gjennomføre et samleie med ei ung jente i 2015.

Retten har besluttet å inndra en lang rekke av mannens elektroniske produkter, deriblant harddisker, minnepinner og annet utstyr hvor det var lagret bilder og videoer av overgrep.

I tillegg må 20-åringen betale store oppreisningssummer til 23 overgrepsutsatte jenter. Summene varierer fra 40.000 til 150.000 kroner.

Til sammen må hamarsingen innen to uker betale 1,54 millioner i oppreisningserstatning til de 23 ofrene.

20-åringen har fått dommen forkynt. Det er foreløpig ikke kjent om han godtar eller anker rettsavgjørelsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.