– Salg av boliger i Hamar skjer nå i et historisk raskt tempo.

Det sier Stein Olav Engebakken (35), eiendomsmegler og salgsleder ved Eiendomsmegler 1.

Han presenterer ferske tall som viser at 65 prosent av kjedens boligsalg i Hamar skjedde på dagen etter visning i tredje kvartal.

Som storebror på eiendomssalg i Hedmark har Eiendomsmegler 1 så mange salg å vise til at statistikken blir relevant.

Den raske salgstiden kommer på toppen av at prisøkningen i Hamar jevnt over er nest størst i hele landet – kun slått av Oslo.

aldri sett maken

– Vi har tall for hurtigsalg tilbake til 2005 og vi har aldri tidligere registrert at så mye som to av tre av boligene i Hamar ble solgt dagen etter visning, sier Engebakken, og fortsetter:

– Før 2005 hadde vi høyere prisvekst i to kvartaler i 2004, men da var det mye mindre vanlig å kjøpe bolig dagen etter visning. Vi er derfor sikre på at vi i forrige kvartal hadde tidenes hurtigsalg i Hamar.

Sammenheng med pris

– Kan selgerne være sikre på at de får riktig pris når det går så fort?

– Ja. Slik som med det salget jeg hadde på Børstad fredag, så kan de det: Det var 12 på visning torsdag, sju på privatvisning og så budrunde. Huset gikk for 4,1 millioner kroner. Det var 100.000 kroner over prisantydning.

– Hva er forklaringen på de rekordraske salgene?

– Det ser man blant annet av den kraftige prisutviklingen. Stor prisvekst gir historisk lav omsetningstid. Det viser at markedet her, særlig i Hamar, er veldig attraktivt, sier Hamar-megleren.

Stange nummer tre

Det har vakt oppsikt at boligprisene i Hamar på flere statistikker har vært nest høyest i hele landet.

I Hedmark er det heller ikke maken til tempo i salget:

– Det nærmeste vi kommer salg av 65 prosent på dag to er Kongsvinger der annethvert salg skjer dagen etter visning. Deretter følger Stange der 45 prosent av salgene skjer dagen etter visning, sier Engebakken.

rekord i prisvekst

Han sier at prisene i Hamar satte tilnærmet rekord i vekst på ett år:

– Inkludert økning i tredje kvartal er vi oppe på 13,5 prosent vekst i løpet av de 12 siste månedene, sier han og legger til:

– Løten-prisene øker nest mest.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.