Biozin AS mener dette er realistisk, med det utvidede råstoffpotensial som ligger i løvtre, grot, halm og bark. Teknologi med lavere utbytte og større fabrikker som krever lengre og/eller multimodal transport kan imidlertid gjøre 1,7 milliarder liter vesentlig dyrere å produsere.

– Norske skogers produksjonsevne er ikke på noen måte tilstrekkelige til å ivareta alle gode ønsker om konvertering til bærekraft og fornybarhet innenfor alle sektorer og alle bruksområder, heter det i en høringsuttalelse fra Biozin AS.

Det er derfor viktig at skogen nyttes på rett måte. Regionale fabrikker for biodrivstoff kan nytte alle skogbrukets og treindustriens biprodukter og gi en sterk økning i skogbrukets avvirkning. Regional leveranse av grot, løvtre, bark, etc. vil åpne for tynning og landskapspleie på lønnsomt grunnlag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.