Frp-statsråden er beskyldt for å skygge unna ulvedebatten, og Senterpartiets representant Geir Pollestad bet ifra seg under Stortingets spørretime onsdag.

– Rundt om i landet reiser folk seg i protest mot det de opplever som et samrøre av byråkrati juridiske spissfindighet, lakksko, statsarroganse og regjeringens manglende respekt for Stortingets ulvevedtak, tordnet han.

Dale medga at saken er vanskelig og gjentok at Landbruksdepartementet fortsatt mener at skadepotensialet er stort nok til at felling kunne tillates i ulvesonen, uten å bryte naturmangfoldsloven og Bern-konvensjonen.

– Men det er krevende når lovavdelingen mener noe annet, sa Dale.

Han viste til redegjørelsen som miljøminister Vidar Helgesen (H) holdt tirsdag og slo fast at han vil «gjøre sitt ytterste» for å bidra til at bestandsmålet for ulv blir fulgt. I dag er bestanden av ulv høyere enn dette bestandsmålet.

– For bønder på kadaverjakt handler ikke dette bare om å få erstattet økonomiske tap. Det er livsverket som går over ende, sa Dale. (©NTB)Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.