Tre av de 16 som ble pågrepet i politiets store narkotikaaksjon mot et miljø som de mener har solgt narkotika til ungdom i Hamar var under 18 år. Disse blir nå fulgt opp av ungdomsseksjonen på Hamar politistasjon.

Les også: Her tas de som politiet tror har forsynt ungdommer med hasj.

Politiet mistenker at ungdom helt ned i 16-årsalderen har solgt for de to østeuropeiske mennene som var hovedmålet for aksjonen. Dette er ungdommer og skoleelever uten noen kjent narkotikafortid for politiet.

VERKTØYKASSA

Arne Wiggo Rognås ved Hamar politistasjon forteller til HA at politiet nå tar i bruk den verktøykassa de har for å unngå at disse ungdommene skal få et kriminelt rulleblad. De kan få en såkalt påtaleunnlatelse, altså slippe dom og straff, mot at de aksepterer å gå inn i et samarbeid med politiet og andre etater. Skole og foreldre står sentralt.

– Det kan være kontrakt om rusfrihet og det kan være kontrakt om å bli ivaretatt av et oppfølgingsteam, sier Rognås.

Rusfrikontrakt betyr at ungdommen må gå til jevnlige urinprøver hos politiet over en lengre periode for å dokumentere at det ikke blir brukt narkotika.

– BALLEN RULLER VIDERE

– Denne aksjonen mot dem som selger narkotika til unge er ikke over. Denne ballen ruller videre og vi kommer til å ta tak i all informasjon vi kommer over som en del av denne saken, sier Rognås til HA.

 De to østeuropeiske mennene ble løslatt etter avhør. De har vært spanet på og fulgt med i det skjulte i lengre tid.

Politiet hadde ikke grunnlag for å holde dem varetektsfengslet, i og med at det ikke er fare for at de kan ødelegge bevis i saken.

Politiet håper å få dem dømt i narkotikasaken, og etter det HA forstår vil det deretter bli vurdert om de to skal utvises fra Norge.

Stor salgskanal

Men det er ikke bare å kaste EØS- og Schengen-borgere ut av landet. Norge har et detaljert regelverk å forholde seg til.

Det var torsdag for en uke siden at et stort antall politifolk slo til mot en lang rekke adresser i Hamar og Ringsaker. Målet med aksjonen var å ramme en stor salgskanal av narkotika, og da særlig marihuana og hasj, til tenåringer i Hamar og på Hedmarken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.