Det skriver politiet i Innlandet i en pressemelding sendt ut torsdag kveld.

Vurderingen er levert i form av en rapport er utarbeidet av to sakkyndige, oppnevnt av tingretten.

Dette skriver politiet om hvorfor beslutningen om å gjøre en slik vurdering, ble fattet:

Når en person er siktet i en straffesak, kan det være behov for en sakkyndig vurdering av vedkommendes psykiske helsetilstand i forhold til straffelovens bestemmelser om strafferettslig tilregnelighet og eventuelle særreaksjoner.

En beslutning om slik undersøkelse tas av tingretten, som regel etter anmodning av påtalemyndigheten eller forsvarer, i henhold til straffeprosessloven § 165.

Og dette skriver politiet om hva som vil skje videre med saken:

I tråd med normal prosedyre skal Den rettsmedisinske kommisjon gå gjennom den sakkyndige rapporten. Politiet ønsker ikke å uttale seg ytterligere i forhold til rapporten før den er vurdert av kommisjonen.

Saken er i all hovedsak ferdig etterforsket av Innlandet politidistrikt og vil bli oversendt Hedmark og Oppland statsadvokatembeter innen utgangen av april.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.