• Slik kan de nye passene se ut. De blir muligens rullet ut i løpet av 2020.
    ILLUSTRASJONSFOTO: Neue Design Studio / NTB Scanpix

På grunn av ombygging av passekspedisjonen ved Hamar politistasjon vil det være begrenset kapasitet for bestilling av pass, skriver politiet i en pressemelding.

Arbeidene begynner nå i uke 9, og skal være ferdige rundt uke 16, står det i pressemeldingen.

Det er for tiden stor pågang for bestilling av pass, og politiet ber alle som har bestilt time om å møte opp til avtalt tid. De som av forskjellige årsaker ikke kan møte til bestilt time bes om å avbestille så fort det lar seg gjøre slik at andre kan komme til.

For snart tre år siden ble drop in-ordningen på passkontorene droppet, og du må nå bestille time om du vil ordne deg nytt pass.

Nasjonalt id-kort

Ombyggingsarbeidet gjøres for å ruste passekspedisjonen i Hamar til å utstede de nye passene og nasjonale ID-kortene.

Det er riktignok per dags dato uvisst nøyaktig når disse ID-kortene blir innført. Dette skulle egentlig skje i 2017, men siste beskjed fra Politidirektoratet lyder slik at innføringen utsettes til 2020.

Her kan du lese mer om pass og ID-programmet på Politiforum sine nettsider.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.