• FORNØYD: Prosjektdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier.
    FOTO: PRIVAT

Massene blir brukt til bygging av 43 kilometer ny firefelts E6.

I løpet av anleggsperioden skal det sprenges ut 750.000 kubikk masse - inkludert 250.000 kubikk fra tunnelen ved Moelv.

Dette skriver Nye Veier i en pressemelding torsdag formiddag.

20 PROSENT FØR PÅSKE

- Innen påske har vi sprengt ut cirka 20 prosent av det totale volumet. Sprengningsarbeidene går som planlagt og vi opplever kun begrensede utfordringer med fremkommeligheten på eksisterende E6, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier.

 

Sprengningsarbeidene kommer til å pågå frem til høsten 2020. Mesteparten blir sprengt ut i 2018.

FERDIG TIL HØSTEN

I området fra Kolomoen til Uthus blir det sprengningsarbeider frem til høsten 2018. Lenger nord finner vi de største volumene ved Økelsrud og på Bergshøgda.

- Også her blir hovedtyngden av sprengningsarbeidene gjennomført innen høsten 2018. I tillegg skal det bygges tunnel i Moelv. Det er pr. i dag ikke avklart når vi starter med tunnelarbeidene, sier Moshagen.

Nøyaktig informasjon om når og hvor det skal sprenges er tilgjengelig på nettstedet nabovarsling.no.

BRUKES DIREKTE

- Både Hæhre og Veidekke bruker massene direkte i anlegget. Redusert masseflytting og mindre mellomlagring er fordeler Nye Veier oppnår ved å bygge lange sammenhengende strekninger, sier Moshagen.

På strekningen fra Kolomoen til Arnkvern dekker massene fra anlegget og massene fra deponiet på Kolostuen massebehovet for ny E6. På strekningen fra Arnkvern og videre nordover mot Moelv må det tilføres ekstra masser.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.