Politiets økonomiteam slo til mot den omfattende virksomheten til bilselgeren, som er en mann fra Hedmarken. Både han og samboeren ble pågrepet, siden hun har en formell rolle i forhold til selskapet som driver bilsalget.

ERKJENNER

– Han har erkjent og lagt seg det man kan kalle flat i avhør med politiet, forteller politiadvokat Richard Røed til HA.

Røed opplyser til HA at politiet oppfatter bilsalget til mannen som omfattende gjennom flere år, og at det i perioder har vært det politiadvokaten kaller «helsvart».

- Vi mener virksomheten har vært «helsvart» gjennom flere år, og med noe selektiv bokføring etter at selskapet ble formelt opprettet.

– For årene 2014 og 2015 er det unnlatt å bokføre inntekter på om lag 15 millioner kroner, sier Røed.

– For 2011 til 2013 er intet ført i regnskap, så hvilke summer vi snakker om der vet vi foreløpig ikke. Det blir gjenstand for etterforskingen framover å avdekke.

GROVT

Skattemyndighetene er på gang med bokettersyn hos bilselgeren.

– Det gjenstår mye etterforsking i denne saken, og dette er et omfattende arbeid som vil ta måneder, sier politiadvokaten.

Bilselgeren er siktet for grovt skatte- og momssvik gjennom brudd på bokføringsloven, merverdiavgiftsloven og ligningsloven.

BESLAGLAGT STORT BELØP

– Er det tatt beslag i penger fra politiets side?

– Ja, det er gjort beslag i konto på noen hundre tusen kroner.

Politiet ransaket og gjorde beslag hjemme hos mannen etter at retten hadde gitt dem beslutning på det for en tid tilbake.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.