Miljødirektoratet hadde gitt Statens naturoppsyn (SNO) fellingstillatelse av de to ulvene etter at SNO observerte dem da de jaget en reinflokk i Gråhøgda torsdag. Fellingstillatelsen ble gitt for å avverge framtidig skade på sau i områder.

Etter å ha gjennomført sporing i området konkluderte SNOs folk med at ulvene trolig var et revirmarkerende par.

– Dette var et revirmarkerende par som utgjorde et betydelig skadepotensial for sau i kommende beitesesong. Vi har dermed vurdert skadepotensialet som høyt. Ettersom området er vanskelig tilgjengelig for lisensfelling og ligger i et prioritert beiteområde ga vi en fellingstillatelse, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet.

Området der ulvene ble felt, ligger utenfor ulvesonen i rovviltregion 4 og 5 der det er åpnet for lisensfelling av inntil fem ulver, men det er gjort regelmessige observasjoner av ulv i dette området gjennom beitesesongen 2016 og utover høsten og vinteren. Ifølge myndighetene har ulv skadet 177 sauer og lam i løpet av årets beitesesong i dette området.

Uttaket vurderes ikke å være til skade for ulvebestandens overlevelse, eller for å komme i konflikt med det nasjonale bestandsmålet for ulv. Ulvene som ble felt fredag, vil inngå i den vedtatte lisensfellingskvoten i området. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.