En yrkessjåfør fikk svi på pungen etter å ha blitt stoppet i en kontroll som kontrollører fra Statens vegvesen hadde i Elverum fredag morgen. 

Han fortalte da han ble stanset, at han hadde blitt varslet om kontrollen, men at han hadde oppfattet at det var en fartskontroll. Han hadde derfor ikke tatt på bilbeltet. Det fikk han svi for.

Arne Skybak i Statens vegvesen sier:

- Vi finner det meget beklagelig at noen bruker energi på å informere andre, som kanskje kan utgjøre stor risiko i trafikken, og kan være den som gjøre at du blir rammet av en ulykke. Vi synes hver enkelt må ta ansvar og bidra til felles innsats for øket trafikksikkerhet, og ikke på denne måten å redusere effekten av kontroll som trafikksikkerhetstiltak. For denne yrkessjåføren gikk det bra i dag, han slapp unna med et gebyr på kroner 1.500.- for ikke å ha benyttet bilbelte under kjøring.

11 pålegg

Det ble i kontrollen også gitt 11 skriftlige pålegg om utbedring av feil ved kjøretøyene. Dette var: defekte nærlys, feil farge på parklys, ikke godkjente led-bar ekstralys, rust på bremseskiver, indikatorlampe for bremsefeil som lyste, indikator for motorfeil som lyste, skade på felg, ikke godkjent eksosanlegg, samt film på sideruter som hindret kommunikasjon i trafikken.

 

 

Totalt 23 kjøretøy ble stanset for kontroll.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.