• REDDET: Brannmannskapene fikk reddet disse andungene fra blomsterkassa i boligblokken.
  FOTO: BRANNVESENET.
 • GODT GJEMT: De små andungene har gjemt seg godt i blomsterkassa - inntil naboen oppdaget dem.
  FOTO: BRANNVESENET.
 • REDDET: Per Holm i vaktlaget tok hånd om andemor, og fikk henne og alle ungene trygt ut i Mjøsa.
  FOTO: BRANNVESENET.
 • HELTER: Her er vaktlaget bra brannvesenet i Hamar som reddet en andefamilie på 12 ned fra en veranda i femte etasje.Fra venstre Stig Furulund, Emil Jacobsen, Per Holm, Tommi Kleven og Roar Skaug.
  FOTO: TROND LILLEBO.

Ei andemor med 11 unger ble reddet fra en boligblokk midt i Hamar sentrum i morges.

Andemora og de 11 små ungene ble oppdaget på en veranda i en av blokkene i Bryggeriet i Hamar. Ei vaktlag fra brannvesenet rykket umiddelbart ut, og satte i gang en redningsaksjon.

LES OGSÅ: Bussjåfør reddet andefamilie i morgenrusjet

Roar Skaug, som var leder som vaktlaget forteller hva som skjedde:

- Det var en nabo som oppdaget andemor og mange unger på verandaen til naboen. I femte etasje på boligblokken. Vedkommende ringte oss og ba om hjelp. Vi rykket ut og fant ei andemor med 11 unger. Vi fikk tatt hånd om dem, og fikk dem ut i Mjøsa på Ridehusstranda, forteller Skaug.

- Hvordan kan andemora og ungene ha kommet seg opp i femte etasje?

- Vi vet jo ikke sikkert, men vi antar at andemora har lagt egg i ei blomsterkasse. Av det ble det altså 11 unger, som nå er reddet og plassert trygt i Mjøsa, forteller Roar Skaug.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.