– Vi har prøvd å få en oversikt over denne situasjonen. Vi har sviktet unge medlemmer i en situasjon der de trengte det som mest, sa generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre på en pressekonferanse i Oslo tirsdag kveld.

Aarset og fungerende leder i Unge Høyre, Sandra Bruflot, orienterte om hva partiet har gjort etter at varslingssakene dukket opp.

SJOKKERENDE

Unge Høyres tidligere generalsekretær Christopher Wand har tidligere beklaget håndteringen av et varsel han mottok så tidlig som i 2014.

– Da Kristian gikk av, visste vi ikke om varslersakene. Vi visste ikke alt det vi vet nå. Det som er kommet fram nå er sjokkerende, og jeg er utrolig lei meg, sa Bruflot som kjempet med tårene.

NYE RUTINER

For å sikre at varslerne blir ivaretatt i fremtiden, vil Unge Høyre opprette to stillinger med egne kontaktpersoner utenfor organisasjonen og sørge for at terskelen for å varsle er så lav som mulig.

Partiet vil også innføre rutiner for å få dokumentert og skrevet ned varslene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.