Det var litt av en dag som kom med 1. mai. 

Sola stekte og på Stortorget satt folk bekymringsløse med en halvliter øl eller kanskje en cola foran seg.

- Jeg pleier å gå i tog, men jeg har hatt nattevakt. Da fristet det mer med en øl i sola, men 1. mai er viktig. Den kampen der er viktig hver jævla dag, sier Tage E. Johannessen som hadde fått seg bord på uteserveringen til Heia Hamar sammen med kompisene Jon Birkeland Hansen og Martin Mikkelsen.

Relativt kort tog

Der hadde de utsikt til det relativt korte 1. mai-toget som i år manglet de store lokale sakene. Mange gikk blant annet med paroler med oppfordring til boikott av Israel og det var i det hele tatt først og fremst et internasjonalt fokus på årets tog.

Jan Anders Areberg, som har jobbet i jernbanen i 40 år var relativt skuffet.

- I 1995 var vi 200 bare fra NSB som gikk i tog, sier han.

- Hvorfor er det såpass få som går nå tror du?

- Vi har det vel for godt?

- Men det er vel ikke gærent å ha det godt?

- Hehe. Nei. Det er jo ikke det.

Lippestad holdt tale

Foruten toget var det markering fra scenen som var rigget opp på Stortorget.

Årets 1. mai-taler var ingen ringere enn Geir Lippestad som nå er byråd for Arbeiderpartiet i Oslo. Den tidligere advokaten tok for seg begrepet "frihet" i sin tale, et begrep som han mener noen forsøker å knappe fra arbeiderbevegelsen.

De mange som hadde samlet seg på Stortorget så ut til å like budskapet Lippestad.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.