I en pressemelding uttaler samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp følgende:

– Flaskehalser, for eksempel i form av bruer som ikke tåler de tyngste tømmervogntogene, gjør transport av tømmer langs smale veger i Norge tungvint. Derfor fordeler vi nå 25 millioner kroner til å utbedre fylkesveger med mye tømmertransport. Utbedring av flaskehalsene vil styrke konkurransekraften i skog- og trenæringen gjennom lavere transportkostnader, gi færre lastebiler på vegene og bedre miljø.

Frps Tor André Johnsen er svært fornøyd med at også Hedmark får en del av kaka når Løkenkvern bru på Ilseng skal rustes opp:

– I HAs nedslagsfelt får vi nå ca. én million kroner til å utbedre Løkenkvern bru på Ilseng for at Scanpole kan få kjøre 60 tonn og ikke 50 tonn. Det er viktig for en lokal hjørnesteinsbedrift, sier Johnsen.

– Utbedringer av flaskehalser er avgjørende viktig, spesielt for skognæringa i Hedmark. Den største utfordringen for skognæringa og tømmertransporten er flaskehalser på fylkesveier, og da spesielt bruer. Regjeringen er opptatt av å styrke norsk skogsindustri og infrastruktur. Det kommer spesielt Innlandet til gode siden nesten halvparten av hogsten i Norge kommer fra Innlandet, fortsetter Johnsen.

Tabellen nedenfor viser fordelingen for 2019:

Fv 21 Steinsbrua, Østfold (5,7 mill.)

Fv 700 Resa bru, Trøndelag (2,5 mill.)

Fv 813 Vesterli bru, Nordland (2,0 mill.)

Fv 152 Sagstu bru, Aust-Agder (5,1 mill.)

Fv 406 Fidje bru, Aust-Agder (4,2 mill.)

Fv 455 Homme bru, Vest-Agder (1,4 mill.)

Fv 455 Skaue bru, Vest-Agder (0,2 mill.)

Fv 237 Løkenkvern bru, Hedmark (0,9 mill.)

Fv 817 Folda bru, Trøndelag (3,0 mill. til delfinansiering)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.