- Jeg kommenterer det meste, men ikke min egen lønn, hvis du skjønner. Er ikke noe jeg liker fokus på.

Det skriver Baard Schumann (47) i en epost til HA - som svar på vårt spørsmål om hans samlede godtgjørelse fra Selvaag Bolig i fjor.

17,2 millioner kroner

Finansavisen hadde lørdag et oppslag med følgende overskrift:

"17,2 millioner til Selvaag Bolig-sjef".

Finanavisen hadde lagt sammen følgende poster fra notene i regnskapet til Selvaag Bolig for å finne samlet godtgjørelse til Schumann:

Lønn; 4,6 millioner kroner.

Bonus: 6,5 millioner kroner-

Aksjerabatt: 5,3 millioner kroner.

På toppen av dette kommer Schumanns utbytte på aksjene han har i Selvaag Bolig.

AKSJER VERDT 29 MILLIONER

Ifølge Finanavisen fikk Schumann i fjor til sammen 9,3 millioner kroner bedre betalt fra selskapet han leder enn året før.

Interessant er det også å merke seg at bonusen var høyere enn selve lønna.

Aksjerabatt vil si at konsernledelsen en gang i året kan kjøpe aksjer med 30 prosent rabatt. Aksjene har tre års binding.

Ifølge Finansavisen har Schumann nå aksjer verdt 29 millioner kroner i Selvaag Bolig.

EN ENKEL GUTT FRA MOELV

Som toppsjef i Selvaag Bolig er Schumann en av de tyngste aktørene innen boligbygging i Norge.

I et tidligere intervju med HA uttalte Schumann, som selv bor i Oslo-området, at nytt sykehus for Innlandet bør legges til Hamar, og ikke til "hjembyen" Moelv.

Sist HA skrev om Schumann var i anledning av at han av tidsskriftet Kapital ble kåret til "Vinneren i eiendomsmarkedet i Norge".

Da sa han det slik til HA:

"Det er alltid positivt å bli trukket fram når man lykkes. For meg personlig er det spesielt hyggelig rent personlig siden jeg er en enkel gutt fra Moelv!">jeg er en enkel gutt fra Moelv!"

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.