– Det burde vært flere tilbud. Det blir som regel hjemmefester, og det er ikke alltid like gøy, sier Sander Kåshagen (18).

Sammen med vennene Sondre Høye, Lars Holstad, Johannes Røhnebæk, Mats Ruud og Håvard Kråkevik (alle 18) tilbrakte han kvelden på Bowling 1 i Hamar i romjula.

Mens de aller fleste utestedene i Hamar har 20-årsgrense, er bowlingen ofte det eneste alternativet for 18- og 19-åringer som vil ta en tur på byen i Hamar.

Ville blitt benyttet

Guttegjengen fra Brumunddal som hadde tatt turen til bowlingen i Hamar, forteller at de drar andre steder i mangel på tilbud både i Brumunddal og Hamar.

– Vi drar gjerne ut i Lillehammer. Det er mer å velge i der, sier de.

Lørdager mener de alternativene er få på Hedmarken.

– Lørdager kommer vi ikke inn noe sted. Fredager er det 18-årsgrense noen ganger.

De er klare på at de ville benyttet seg av tilbudet om det hadde vært der.

– Vi hadde nok gått på steder med 18-årsgrense om det hadde vært flere, sier de.

Leier inn dørvakt

I en vanlig helg er tilbudene få for ungdom på Hedmarken. Flere av utestedene har 18-årsgrense på hverdager og søndager, men ikke fredag og lørdag.

De ansatte på Bowling 1 merker at det for øyeblikket er få andre enn dem i Hamar som slipper inn 18-åringer i helgene.

– Vi merker at vi har vært det eneste stedet med 18-årsgrense. Mange unge kommer hit i helgene, sier Kjersti Terese Dynna Ålgård som jobber på Bowling 1.

Pågangen er såpass stor på bowlingen, at man ikke kan regne med å få bane om man bare dukker opp på kveldstid i helgene.

– Banene er fulle og folk ringer og booker baner på forhånd. Det lønner seg i helgene her nå, sier Ålgård.

De har også tatt sine forholdsregler etter den økte pågangen.

– Vi har begynt å leie inn dørvakter her i helgene, sier Ålgård.

Som HA tidligere har omtalt er det allikevel ikke altfor lenge før unge i Hamar får et nytt tilbud. I februar planlegges det nemlig å åpne utestedet Distrikt 23 i de tidligere lokalene til Eddys Pizza & Grill i Grønnegata. Der skal det være fast aldersgrense på 18 år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.