I budsjettforslaget økes bevilgningene til skolehelsetjenesten med 200 millioner kroner i forhold til i fjor.

Akkurat dette synes eder for Elevorganisasjonen i Hedmark, Erik Johansen, er bra.

Det han derimot reagerer på, er at "kun" 2,5 av de millionene øremerkes.

- Vi er utrolig skuffet. Norske elever krever å få flere helsesøstre i kontorene, og støtte til ung psykisk helse, sier Johansen.

Han påpeker at det øremerkede beløpet dermed er det samme som i fjor.

- Nå er det kommunepartiene sin tur til å ta ansvar for ungdoms psykiske helse. Regjeringen og samarbeidspartiene har strukket ut en lang hånd med øremerking, men vi er helt avhengig av at de frie midlene til kommunen faktisk brukes på skolehelsetjenesten. Altså er det nå opp til Hedmarks kommuner å ta sitt ansvar, å prioritere til det beste for våre elever, avslutter Erik Johansen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.