Johnsen angriper Sp og Vedum for ikke å høre på lokaldemokratiet.

– Han har i hele valgkampen kjørt budskapet om at de hører på lokaldemokratiet, men sannheten er en helt annen. Gang på gang har Senterpartiet i maktposisjon kjørt over hva lokale politikere har ment.

Han trekker fram jernbanesaken som det ferskeste eksempelet, hvor Slagsvold Vedum, som det eneste partiet, klart og tydelig har sagt de vil jobbe for det vestlige traséalternativet, men nevner også andre lokale prosjekter som Ånestad, Nydalsenga og Løten brenneri som eksempler hvor lokalsamfunnet har måttet kjempe mot Senterpartiet sentralt.

– Hører på Lokaldemokratiet

– Vi har ordnet opp i disse sakene når vi kom til makten. Mens vi har styrt har antallet lokale vedtak som har blitt overstyrt av myndighetene gått kraftig ned. Av sakene hvor det foreligger innsigelser har vi hørt på lokaldemokratiet eller inngått kompromiss med lokaldemokratiet slik at de blir fornøyd i 80 prosent av tilfellene. De gangene vi har gjort annet er når det har foreligget lovbrudd. Frp er mer opptatt av distriktene og lokaldemokratiet enn det Senterpartiet er. Det er min påstand.

Johnsen var en av dem som jublet høyest da Erna Solberg i forrige uke sa at regjeringen var positiv til det østlige alternativet, men at den endelige avgjørelsen må vente til etter valget fordi det øst må bli bedre utredet.

Går for øst

Johnsen sier nå at han nok skulle foretrekke at Erna heller hadde kommet med et vedtak, men sier samtidig at det Erna sa tilsier at det blir øst dersom de får fortsette i regjering.

– Hvis ikke vil det bli et svært magaplask. Du kan bare tenke deg hele gjengen på rekke og rad: Erna, Sanner, Dale, Fangberget og Johnsen på Stupetårnet til et stort magaplask. Det kommer ikke til å skje.

– Men dersom Senterpartiet kommer til makten så blir det vest?

– Det er jeg nesten helt sikker på. Spør du meg er dette valget enkelt for folk i Hamar. Vil du ha øst så bør du stemme borgerlig og helst Frp.

– Men det finnes vel andre saker som er viktige også?

– Jo da. Du har jo E6, sier Johnsen, og ler godt.

Derfor er han for vest

– Det stemmer sikkert at de har minsket antall saker med statlig overstyring. Dette som følge av flere saker som omhandler matjord. Vi mente da og vi mener fortsatt at vern av matjord skal være nasjonalt styrende ettersom det som oftest er «lønnsomt» lokalt og bygge over matjord, sier Vedum.

Han er imidlertid grunnleggende uenig at Senterpartiet ikke er opptatt av lokal selvbestemmelsesrett.

– Vi er ikke for tvangssammenslåing av kommuner, men i store prosjekter av nasjonal størrelse hvor staten skal betale og hvor mange etater og kommuner er involvert, er det viktig at det er en stat som ser på de store linjene og ser på helheten. Som rikspolitiker har jeg et ansvar for dette, og selv om jernbanetraseen er en vanskelig sak, mener jeg vest er det beste. Ellers er jeg redd det vil bli ytterligere forsinkelser. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.