Det var på Twitter valgnatta Einar Myki skrev: «Vedum bør i løpet av budsjettprosessen samle støtte for en vedumledet 4-parti regjering med KrF, Sp, Ap og SV»

Det tror ikke Trygve Slagsvold Vedum er realistisk. Han sier til HA at det som teller for han, er at Sps framgang gir partiet et helt annet manøvreringsrom enn før. Det har skjedd en stor maktforskyving mot Sp i Stortinget, sier han.

HER kan du lese hva HA mener om valget.

– Jeg tror vi kan samle støtte for mange flere saker slik den nye regjeringen ser ut, forslag som også KrF ønsker å stemme for, sier en optimistisk Vedum.

Myki sier han uttalte seg som privatperson. Han har aldri vært medlem av Sp, men tilstår at han stemte for en annen regjering. Valg er en privatsak, sier han.

Mer spiselig for KrF

– Hvorfor setter du fram dette forslaget, er SV mer spiselig for KrF enn Frp, Myki?

– Det kan være at det er for langt mellom KrF og SV. Da er alternativet en mindretallsregjeringsregjering med KrF, Ap og Sp som må søke støtte fra sak til sak i Stortinget. KrF sier så tydelig at de ikke ønsker å støtte en regjering der Frp er med. Hva er alternativet? spør Myki og viser til norsk, politisk historie.

Kjell Magne Bondevik fra KrF ledet to regjeringer der han ikke kom fra det største partiet.

har vokst med oppgaven

– Kanskje vil det være lettere å få med KrF dersom det er en vedumledet firepartipartiregjering. At dette scenarioet skjer med en gang, tror jeg ikke. Hareide er jo tydelig på at han ikke vil felle H/Frp-regjeringen på dag én. Da vil det nok heller bli en regjeringskrise i budsjettprosessen. Situasjonen nå er ulik forrige periode, da regjeringspartiene hadde flertall enten bare med Venstre eller KrF. Nå må de ha med seg begge.

Han roser Sp-lederen for å ha vokst med oppgavene etter at han tok over ledelsen av partiet og fikk regjeringserfaring i Stoltenberg-regjeringen.

– Trygve Slagsvold Vedum vil utvilsomt skjøtte en slik regjering meget bra, sier Myki.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum møter på Stortinget med en nesten fordoblet gruppe. Partiet økte fra 10 til 18 stortingsrepresentanter

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.