Tirsdag var Grande en snartur i Hamar for å drive valgkamp sammen med lokallagene i Hamar og Stange. Og som politiker innenfor Hamars grenser, kommer man ikke utenom spørsmål om jernbane. Der er Grandes oppfatning klar:

– Min oppfordring til Jan Tore Sanner er å høre på de lokale politikerne, sier Venstre-lederen til HA, symbolsk plassert på parkeringsplassen utenfor Vikingskipet.

– TENKE PÅ MULIGHETENE

For Venstre har fra sentralt hold i lengre tid sagt at de støtter lokallagets ønske om en østlig trase gjennom Hamar. I en SMS til lokalpolitiker Stig Vaagan i desember 2016, gjengitt i HA, skriver Venstres samferdselspolitiske talsmann Abid Raja at stortingsgruppen støtter en østlig trase.

Grande forklarer at partiet har tatt stilling sentralt fordi de mener trasévalget gjennom Hamar er en viktig regional sak. Hun mener en effektiv sammenkobling mellom Dovre- og Rørosbanen best kan gjennomføres med en stasjon ved Vikingskipet.

– Vi må ha effektive knutepunkt. Her ligger en stasjon midt i smørøyet med tanke på befolkningen rundt her, sier Grande, og legger til:

– Vi må heller ikke bare tenke på hvordan Hamar er som by i dag. Vi må tenke på de mulighetene Hamar har til å utvikle seg mot Mjøsa, og vi må tenke Hamar og Stange som en utviklingsregion, sier Venstre-lederen.

- IKKE DET SAMME POTENSIAL

– Hva er eventuelt negativt med den vestlige traseen?

– For det første stenger den byen fra vannet. For det andre mener jeg den vil dele byen. For det tredje så tror vi ikke man har de samme utviklingsmulighetene rundt det å koble sammen banene, og man får ikke det samme potensial i å se jernbanestasjonen som et knutepunkt for regional utvikling, svarer Grande, som er redd for å tenke for smått og for kort i planleggingen av framtidens Jernbane-Norge.

– Vi må bygge for de neste 50–100 årene. Vi må tenke hvordan denne regionen skal utvikle seg, sier hun, og nevner sitt første trasémøte på Hamar i 2010.

– Har det tatt lang tid?

– Nei da, det blir klokere avgjørelser når man bruker litt tid. Men nå mener jeg at kommunestyret i Hamar har tatt en klok avgjørelse, og den mener jeg Jan Tore Sanner bør følge, sier Grande.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.