Brustad har 20 års erfaring fra rikspolitikken, og det skapte forventninger da hun på sist årsmøte sa ja til å bli nestleder i kommunepartiet.

Brustad har vært i flere samtaler med nominasjonskomiteen, men ga før jul beskjed om at hun ikke er aktuell.

Ap skal etter planen velge ordførerkandidat på sitt årsmøte 7. februar.

Spennende jobb

Mange partimedlemmer og andre har gitt uttrykk for at de ønsker at Brustad stiller opp.

– Og det er veldig hyggelig. Jeg har tenkt lenge og vel på om jeg skulle stille, men har kommet til at det må bli nei i denne omgang. Jeg er veldig glad i partiet og Hamar, men jeg sa ja til en veldig spennende jobb i Oslo, og har kommet til at tiden ikke strekker til, sier Brustad.

I slutten av september startet hun opp som direktør for helseområdet i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, med ansvar for forhandlinger og tariffavtaler.

Pendling

Jobben befinner seg i Oslo, og innebærer pendling flere ganger i uka.

– Det er en veldig krevende og spennende jobb, og det gir ikke nok tid og krefter igjen til å satse som ordførerkandidat. Å være ordførerkandidat krever tilstedeværelse og tid. Jeg er helt sikker på at Hamar Ap finner en annen god kandidat. Vi har flere som kan fylle rollen, mener Brustad.

Hvem det kan være, vil hun ikke si noe om.

Vil være aktiv

Men hun presiserer at døra for å satse på lokalpolitikk ikke er stengt for evig tid.

– Nei, den døra er ikke stengt. Jeg kommer til å være et aktivt medlem på et eller annet vis i partiet, sier Brustad.

– Du føler ikke at du lar partiet i stikken, når du nå velger å si nei?

– Det er i hvert fall ikke meningen. Jeg er glad både i folka og partiet, men enhver må gjøre opp status ut fra sin egen livssituasjon. Jeg fant at det ikke var mulig å gi det en ordførerkandidat må gi, sier Brustad.

Ikke redd for Busterud

Ordfører Einar Busterud har ikke sagt noe offentlig om han stiller opp igjen ved kommunevalget i 2019, men for dem som følger Hamar-politikken ville ikke det ha vært direkte overraskende.

– Er du redd for å gå i kamp mot Busterud?

Brustad slår opp latterdøra, og lar det ikke være noen tvil om at det i hvert fall ikke er det som gjør at hun trekker seg.

– Nei, overhodet ikke. Det er jeg ikke redd for, det hadde snarere vært en sann glede! Dette handler ikke om Einar i det hele tatt. Jeg elsker debatter og å stå i storm når det trengs, men det er altså den spennende jobben jeg har som jeg vil satse på, sier Brustad.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.