I følge Østlendingen skal Storberget selv ha kommet med opplysningen da han tirsdag kveld holdt en takk for maten-tale på landsstyremøtet i Arbeiderpartiet.

- Jeg tror både Hedmark Ap, Ap sentralt og minst meg selv ble overrasket over utfallet. Men jeg er fylt med ære over å bli spurt om å bli fylkesleder, sier Knut Storberget til Østlendingen.

Per-Gunnar Sveen, som i likhet med Storberget er fra Elverum, takket tidligere i år nei til gjenvalg som leder da han ønsket å satse på å bli stortingsrepresentant.

Storberget sitter nå på Stortinget, men takket nei til videre stortingskarriere fra og med valget til høsten.

Han har tidligere vært justisminister under Jens Stoltenberg i seks år.

Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen stiller som nestlederkandidat. Det har hun bekrefta til NRK. Knut Storberget stiller altså som lederkandidat, og dermed får Arbeiderpartiet en særdeles profilert og erfaren lederduo i valgåret.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.