Denne helgen har vært dramatisk for Miljøpartiet De Grønne i Hamar. 

Fredag kveld sendte lokallaget ut en pressemelding hvor styret annonserte at de hadde trukket seg med øyeblikkelig virkning som følge av "langvarige og uhåndterlige samarbeidsproblemer med den ene av MDG sine kommunestyrerepresentanter, Katrine Aalstad."

Søndag avdekket HA at partiets to kommunestyrerepresentanter har vært i en langvarig personkonflikt og at dette er noe av bakteppet til styrets avgang.

Busterud forsvarer Aalstad

Ordfører Einar Busterud leder Regnbuealliansen og samarbeider tett med Miljøpartiet og Katrine Aalstad. Han kjenner seg ikke igjen i bildet som er tegnet de siste dagene:

- Vi samarbeider relativt godt. Det er jo selvfølgelig meningsforskjeller som kan være utfordrende, men sånn må det nesten være når det er flere forskjellige partier.

- Har du problemer med å samarbeide med Katrine Aalstad?

- Jeg oppfatter Katrine som konstruktiv, men tydelig. Jeg har ingen problemer med å samarbeide med Katrine.

Skryter også av Skalleberg

- Vil bråket i MDG påvirke det politiske bildet i Hamar på noen måte? Har det noe å si med tanke på Regnbuealliansen?

- Det kan jeg ikke tenke meg. Dette er mer problematisk for Miljøpartiet. Jeg kjenner både Katrine og Maria Skalleberg som to kunnskapsrike og dedikerte personer, men hvor de har to ulike innganger til politikken. Det må være lov.

- Hva tenker du om at styret trekker seg?

- Jeg synes det er litt rart at de ikke venter til årsmøtet som vel er på nyåret, men de må få bestemme selv hva de vil.

Skaper hoderysting i det politiske hamar

HA har pratet med flere kilder i det politiske miljøet i Hamar. De forteller at konflikten mellom de to i Miljøpartiet har vært velkjent i lang tid, og de betegner det som en «kulturkrasj». Mange kjenner seg ikke igjen at Katrine Aalstad skulle være så umulig å samarbeide med, selv om hun har en krevende personlighet, og peker heller på det de mener er et uproft og uerfarent styret som ikke har nok kunnskap om politiske prosesser. Det stusses veldig på at styret valgte å gå av med umiddelbar virkning.

Det avtroppende styrets talsmann, Tony Bjørnsen  kjenner seg ikke igjen i kritikken mot styret og syntes det er en feilaktig fremstilling.

– De fleste i styret har god bakgrunn innenfor det politiske liv med flere verv, deltatt aktivt i lag, organisasjonslivet og arbeidslivet med ulike kompetanse felter.  Vi var godt rustet for det ansvaret det er å sitte i et politisk styre i en ung politisk organisasjon. Tre av styrets medlemmer var for øvrig med og etablerte Hamar MDG og har siden deltatt aktivt i oppbyggingen av lokal laget.  Styret hadde som klar politisk målsetting å arbeide med gode og viktige MDG saker i demokratiske prosesser på alle ledd. Og inkludere medlemmene i felles gode målsettinger.  Styret har brukt opp alle verktøy i verktøykassen i denne saken, vi har ikke klart å håndtere den krevende situasjonen noe som har vært målsettingen i prosessen. MDG sentralt har bidratt med verdifull råd underveis selv det førte ikke frem. Vi tåler en støyt og flere til men dette er for oss uhåndterlig og blitt destruktivt.  Derfor trekker vi oss ut av en vond situasjon, sier Bjørnsen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00