Busterud stemte selv for det østre traséalternativet i kommunestyret før jul. Innspillet til Espern Eiendom er han kjent med, og han synes det er interessant.

– En helt nedgravd løsning hvor kontakten med Mjøsa bevares og det ikke blir noen barriere, og at det ikke legges opp til noen utfylling av Hamar-bukta, er interessant. Tanken er luftet med Bane Nor under prosessen, men de har sagt at det blir for dyrt. Det betyr at det må mer penger på bordet, sier Busterud.

Bane Nor har sine rammer å forholde seg til, mens departementet som oppdragsgiver kan gå utover disse.

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen er i sin anbefaling til kommunaldepartementet også inne på en optimalisering av kulverten i vest, uten massiv utnyttelse og med mindre barrierevirkning.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.