11. august var statsminister Erna Solberg, kommunalminister Jan Tore Sanner og landbruksminister Jon Georg Dale på Skibladnerbrygga i Hamar på et hasteinnkalt pressetreff.

Der erklærte de at regjeringen var positiv til det østre alternativet, men ville avvente en endelig traséavklaring til resultatet av flere utredninger foreligger.

Garanti?

Mens Solberg tok forbehold om blant annet økonomi, kan stortingskandidat Tor Andre Johnsen (Frp) oppfattes slik at han gir en garanti for at det østre alternativet blir valgt dersom dagens H/Frp-regjering fortsetter i et videointervju med aksjonsgruppen Nå eller aldri på Facebook.

HA har forespurt statssekretær Tom-Christer Nilsen i samferdselsdepartementet om det er slik at regjeringen gir en garanti for øst.

Utdeler ikke garantier

– Dette er en stor og viktig sak for Hamar, der regjeringen legger stor vekt på de lokale ønskene for byutvikling. Vi utdeler ikke garantier, det tror jeg få norske politikere kan gjøre. Vi legger stor vekt på de lokale ønskene, og har derfor bedt om ytterligere opplysninger rundt noen av de spørsmålene som ikke er godt nok belyst hittil i utredningene om øst-alternativet, sier Nilsen

Må avvente

Han sier videre at de ikke kan ta en endelig beslutning før de viktigste opplysningene er på bordet.

– Et positivt svar på de tilleggsutredningene vi nå har bedt om, vil gjøre øst-alternativet mer sannsynlig, men den endelige avgjørelsen blir ikke tatt før alle opplysninger er tilgjengelige, ifølge Nilsen.

Tor Andre Johnsen sier at han aldri har brukt ordet «garanti».

– Regjeringen har sagt at de er positive til øst. Ingenting tilsier at de skal gå for vest. Øst har ikke vært skikkelig utredet, og vi ønsker å få parkert debatten om kostnader som det har vært mye spekulasjoner om, sier Johnsen.

– Rådmannen i Hamar anslår nå at nye utredninger kan føre til en utsettelse på ett til ett og et halvt år?

– Det er synsing og skremselspropaganda, mener Johnsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.