– Nok en butikk, Vic, stenger dørene i Hamar sentrum. Hva synes du om det, at sentrum «dør»?

– Ja, hva skal jeg svare på det …? Jeg er ikke glad for det. På oppfordring fra politikerne etablerte vi CC Hamar i den hensikt å få mer handel inn i Hamar. Da er det jo ikke hyggelig at sentrumsbutikker lukker, sier Knut Hage - som presiserer at han ikke uttaler seg på vegne av kjøpesenteret CC Hamar, det skal sjefene der gjøre.

Før han fortsetter:

– Samtidig er det fakta at det er en overetablering i Hamar-regionen, og da er det naturlig at det blir en avskalling. Men det er jo synd at dette skjer i Hamar sentrum.

– Hvorfor Hamar sentrum?

– Kanskje har ikke gårdeierne helt hengt med; både når det gjelder å utvikle sine lokaler og når det gjelder å tilpasse åpningstider. De store aktørene ønsker å etablere seg i kjøpesentre, hvor det er en sterkere drakraft for alle.

Flytter eller stenger

Eierne av klesforretningen Vic, drevet i Hamar siden 1975, meldte i går om trettifem prosent nedgang på direkten da kjøpesenteret åpnet på stadion, og ti prosent ned hvert år etter det. Nå flytter de butikken inn i kjøpesenteret CC Hamar.

Fra før har Hamar Arbeiderblad jevnlig skrevet om butikkdrivere i sentrum som har valgt å flytte eller bare gi opp. Det har vært snakk om klesforretninger, sportsforretninger, sko, sysenter, interiør, gull, bøker …

Nye muligheter

CC-gründeren Knut Hage tror det kommer nye tider. Med nye muligheter.

– Vi er avhengig av grep som forteller hvordan det skal være, slik det skal bli. Toget har gått for at store aktører, som Hennes & Mauritz, skal etablere seg igjen i Hamar sentrum.

– Det har jo vært framme flere ganger, også skrevet i lederen i Hamar Arbeiderblad, dette med fortetting av Hamar, med urbanisering av sentrum; med leiligheter og med konsepter med helse og velvære og modernisering av kontorer. Og med spisesteder. Vi ser det også i kjøpesenteret, at bespisning er viktigere. Matpakka er på veg til å bli faset ut, folk tar mat i farten, og vi tar oftere middagen ute, sier Knut Hage.

Når det gjelder trafikken i sentrum, så er han absolutt positiv:

– Jeg kjører ofte rundt i Hamar på lørdager. Det er bra med mennesker i sentrum, mange aktiviteter. Bra besøk på kafeer og på restauranter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.