– Hvorfor trinnvis utbygging? spurte Ringnes, og fulgte opp med et nytt spørsmål om åtte milliarder er nok til et sykehus.

For det er summen Helse Sør-Øst har satt av til utbyggingen av ny sykehusstruktur i Innlandet.

Ringnes fikk svar fra administrerende direktør i SI, Alice Beathe Andersgaard. Hun understreker at en utredning av en trinnvis utbygging er en forutsetning fra dem som sitter på pengesekken, og viste til det nye sykehuset som skal bygges i Drammen. Det har en prislapp på 8,2 milliarder kroner og skal i tillegg til Drammen-regionen også betjene Asker, Bærum, Kongsberg og Ringerike.

– Det er ikke noe lite sykehus, påpekte Andersgaard.

Hun tror også en trinnvis utbygging kan være bra for å møte den medisinskfaglige og teknologiske utviklingen i helsevesenet, som har så stor fart at Andersgaard mener det er vanskelig å spå behovet om ti år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.