– Hva er vitsen, dette er bare usigelig meningsløst, sier Mette Larsen på Norsk Jernbanemuseum.

Så langt hun kjenner til er det hærverket, som fant sted natt til lørdag, det første i museets historie. Det var Tertitten-personalet som oppdaget herjingene, da de som vanlig besiktiget banen om morgenen.

Knuste ruter og lampekupler

Fredag kveld hadde alt vært ok, lørdag morgen var sikkerhetsgjerdet veltet, smijernsportene midt på området løftet av og lagt ut i gang- og sykkeltraseen i Strandvegen, og på Smalåsen stasjon var ruter knust i godshuset, stasjonsbyggets spesielle lampekupler knust, postkassa herpet og døra inn til telefonkiosken pulverisert.

– De som har forlystet seg har sikkert syntes det var ustyrtelig morsomt. Vi synes det er ustyrtelig meningsløst, sier Mette Larsen, og vil gjerne ha tips fra folk som bor eller beveger seg i området, hvis noen har hørt eller sett noe uvanlig.

Saken er politianmeldt.

– Vært forskånet i alle år

– Vi har vært forskånet fra hærverk i alle år. Domkirkeodden har dessverre måttet tåle en del, men ikke hos oss, og jeg har jobbet her i 21 år, Det er bare utrolig trist at ting ikke kan få stå i fred. Vi vet for eksempel ikke om det er mulig å erstatte kuplene til utelampene, eller om de må spesialbestilles. Døra til telefonkiosken, en bygning dagens ungdom neppe skjønner hva var til, blir også dyr å erstatte. Noe så ustyrtelig meningsløst!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.