Da HA kjørte oppover bakkene på Løtensfjellet, var det lett å se at folk hadde tatt turen ut i lørdagssola. Skitrekket og skibakken var full av folk, og i skiløypene gikk det jevnt. Litt lenger opp i hyttegrenda var noen travelt opptatt med å fjerne det som har kommet av snø fra hyttetaket. En av disse var Håkon Sæhlie. Sammen med kona Ida Sjøli og sønnen Torjus (lillebror Elias var hos bestemor og bestefar i helga), stod Håkon oppe på hyttetaket med snøskuffa i hånda. Hytta er nybygd, og stod ferdig i fjor høst.

– Vi kom opp hit i går, og har tenkt til å være her til søndag, forteller Ida. Familien, som vanligvis bor på Lierberget, setter pris på å ha kort veg til hytta.

– Hva er bra med å ha hytte på Budor?

– Det er fine skiforhold på vinterstid, og mye snø. Jeg var faktisk ute i dag tidlig, før løypemaskina, og tok meg en tur, forteller Ida.

– Torjus, hva er det beste med å være på hytta?

– Det at det er så mye snø. Jeg liker best å ake ned fra taket! Forteller fireåringen, noe han også villig demonstrerer for HA.

Helårsvogn

Lenger nede, i skibakken, er familien Andreassen i ferd med å ta av seg ski og sko for dagen. De kjøpte seg campingvogn og plass på Budor for halvannet år siden.

– Det har fungert overraskende bra, forteller Vibeke Andreassen, som har reist med familien fra Sørumsand. Vibeke forklarer at hun var litt skeptisk til å ha campingvogn på fjellet på vinteren.

– Men med varmekabler både i vogna og i spikertelet, blir det som å ha en hytte, sier hun.

Hytte nummer tre

I skisporet treffer HA Leo Kopperstad og barnebarnet Victoria (9). Like bak kommer resten av familien.

– Her på Budor har vi det perfekt. Hvis ikke hadde vi ikke bygget hytte nummer tre her oppe, sier Leo, som har jobbet i 40 år som tømrer. Den første hytta bygget han på Løtensfjellet i 1999.

– Vi er ofte mange på besøk samtidig, og da er det greit å ha innlagt strøm og vann. Vi er her nesten hver helg. Det er jo en tendens til at mange vil ha det samme på hytta som hjemme, forteller Leo.

– Også har vi egen hems til barnebarna, skynder Victoria seg å legge til.

Til vanlig bor Leo i Oslo, der han er selvstendig næringsdrivende tømrer.

– Det fine her oppe er lokalbefolkningen. De er så lette å komme i kontakt med.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.