– Jeg ser at det er mange som vil fortsette som før, men har man kontroll? Kommunene kan ikke kjøpe tjenester der forholdene er slik at man bidrar til sosial dumping og brudd på norsk lovverk, sier Andersen, som mener kommunene bør gå igjennom alle rutiner for innkjøp og kontraktsinngåelser.

– Etter loven om offentlige anskaffelser, har de gjennom Sirkula ansvar for å sikre norske lønns- og arbeidsforhold, sier hun.

Lokallagene i SV rykket i forrige uke ut i HA og erklærte at de ønsker en diskusjon om avfallshentingen på Hedmarken, og de nå har sendt brev til alle fire kommunene hvor de ber om informasjon rundt arbeidsforholdene i RenoNorden.

– Jeg håper at noe av det vi etterspør, kommer fram i møtet i representantskapet, sier leder i Ringsaker SV, Kai Smeby.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.