Vedum har den siste tiden engasjert seg sterkt i ulvedebatten og kunne før helgen glede seg over rekordmåling for Senterpartiet i Hedmark. Sp-lederen mener debatten ikke handler om ulv eller ikke ulv.

– Det som egentlig er debatten nå, er om det skal være forvaltning eller ikke av ulv innenfor ulvesonen. Jeg tror meningsmålingen viser hva flertallet blant oss mener. Stortinget vedtok i vår at antall ulv skal reduseres, og jeg opplever stor støtte til at det skal være rammer for det, sier Vedum.

Han mener en redusering av bestanden er nødvendig for å lette trykket i distriktene i Hedmark.

– Vi må ha forståelse for at ulven oppleves nærgående i enkelte områder. Det handler om hverdagen til folk, og det å ta folks utfordringer på alvor, sier Vedum.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.