Etter den såkalte Tolga-saken går mange kommuner gjennom rutiner for registrering av mennesker med psykisk utviklingshemming.

Det er også gjort i Hamar kommune.

Onsdag ble formannskapet orientert av rådmann Bjørn Gudbjørgsrud og helse- og omsorgssjef Vigdis Galaaen.

Bekreftes av revisor

Hamar kommune har 117 personer med psykisk utviklingshemming per 1. januar i år.

Diagnosene er satt av fastlege, psykolog og/eller spesialisthelsetjenesten etter fastlagte diagnosekriterier.

Det er kun personer som også har vedtak om kommunale tjenester som blir rapportert inn, og hvor det blir overført midler.

Registreringen gås etter av revisor, og det skjer hvert år.

Lav vekst

Hamar kommune har kun en beskjeden vekst i antall registrerte personer over de siste årene.

– Jeg føler meg rimelig trygg på at dette håndteres korrekt i Hamar, selv om vi skal være ydmyke på at det kan skje feil, sier Gudbjørgsrud.

Stig Vaagan (V) som hadde reist spørsmålet overfor administrasjonen, sa seg godt fornøyd med orienteringen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.