– Jeg tror det vil bli det av flere grunner, sier tiltaksleder Klaaspeter Kuperus.

– Først fordi flere faller utenfor samfunnet fordi de ikke har et sikkerhetsnett rundt seg, og så fordi vi er nødt til finne andre måter å bruke maten vi kaster på, sier Kuperus.

Værestedet Arbeideren deler ut og serverer mat mandag til fredag, og kan ha opp mot 100 brukere på de travleste dagene. Og de som er innom, er i alle kategorier, det er rusmisbrukere, studenter, aleneforeldre og minstepensjonister.

– Jeg tror det er mye skjult fattigdom, sier Kuperus.

– Man ser folk som ser ut til å ha det greit, men som kommer igjen og igjen. Du har det ikke greit om du står to timer i kø for å få mat, sier tiltakslederen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.