Hareide innledet landsstyremøtet i KrF med å skille mellom det å unnskylde Sylvi Listhaug for å ha postet det omdiskuterte innlegget på Facebook for ti dager siden, og det å fortsatt ha tillit til henne som justisminister.

– Er tilgivelse det samme som tillit? Jeg har tilgitt Listhaug. Spørsmålet er om KrF kan ha tillit til Listhaug som justisminister, sa Hareide.

- Dersom statsministeren ikke ordner opp og i tillegg selv velger å stille kabinettsspørsmål, gjør hun det særdeles vanskelig for seg selv og for regjeringen, fastslo Hareide i åpningstalen under partiets landsstyremøte på Stortinget mandag.

Hareide sier han i løpet av helgen gitt Erna Solberg en tydelig melding fra hele KrF om at det er statsministerens ansvar å ta grep for å unngå en mistillitssituasjon i Stortinget.

Polariserende

– Det er statsministeren selv som bestemmer sammensetningen i egen regjering, og statsministeren som bestemmer statsrådenes ansvarsområde. Landsstyret skal nå vurdere om det blir votering om mistillit, sier han.

Han uttrykker også sterk misnøye med det han betegner som polariserende politikk:

– Nå må det bli slutt på polariserende politikk og splittende retorikk og framferd, sier han.

– En justisminister skriver at stortingsflertallet setter terrorister rett fremfor nasjonens sikkerhet. Det er et sterkt eksempel på å stille andres motiver i tvil. Derfor er dette er en så viktig sak, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i sin innledning før partiets landsstyremøte.

– Listhaug stiller andres motiver i tvil

Ifølge KrF-leder Knut Arild Hareide har justisminister Sylvi Listhaug (Frp) stilt andres motiver i tvil med sitt Facebook-innlegg.

– Vi er opptatt av tonen i de politiske debattene. Derfor er vi opptatt av hvordan vi snakker om og med hverandre. Derfor er vi opptatt av hvilke ord som blir brukt. Derfor er grunnen til at vi er samlet her så alvorlig, sa Hareide.

Han gjentok at han synes innholdet i Listhaugs Facebook-innlegg var usaklig, spekulativt og feilaktig.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.