• PÅ ÅPNINGEN: Fylkesleder for SOS Barnebyer, Eva Bækkel, omkranset av Håkon Løkken (t.v) og Rolf Bakken.FOTO: PRIVAT

Det er ikke mange dagene siden Hamar-mannen vendte hjem fra Tanzania samme med fylkesleder i SOS-barnebyer, Eva Bækkel og Håkon Løkken fra styret. Der var de ei uke for å være med på åpningen av den flunkende nye barnebyen med 12 hus med hver sin «mor» som skal gi et nytt og tryggere liv for til sammen 120 barn. Ikke bare får barna et hjem med trygghet, mat og stell, de får også barnehage og skole.

Og midt i landsbyen står Innlandshuset som SOS barnebyer i Hedmark har samlet inn penger til. Opprinnelig skulle også Oppland delta, men der er det organisert SOS-barnebyer-apparat. Det var Unni Steen og Astrid Thorshaug som hadde ideen og dro det første tunge lasset for å skaffe de 1,3 millioner som huset har kostet. Rolf Bakken alene ga en halv million til huset, og Mr. Rolf ble en hedersgjest under åpningen. Der står navnet hans inngravert på en plate med andre store givere.

TILFELDIG

– Jeg så oppslaget om denne innsamlingen ved en tilfeldighet og tenkte med en gang at dette ville jeg være med på. Jeg kunne ikke ha anvendt de pengene på en bedre måte. Har aldri angret, sier Rolf Bakken.

HA skrev om innsamlingen i 2014 da SOS-barnebyer søkte etter Hedmarks svar på Bill Gates. Det var da Rolf Bakken ringte HA for å komme i kontakt med SOS-barnebyer. Sjøl betegnet han seg da som en «ganske gjerrig mann» som hadde penger til overs. Som enslig uten etterfølgere ville han gjerne bidra.

Eva Bækkel og Håkon Løkken vil takke alle privatpersoner, lag og foreninger som har bidratt til at Innlandshuset ble en realitet. Næringslivet, derimot, har ikke bidratt stort.

– Dette er et tilbud til barn som ikke har noe. En dråpe i havet, vil noen si, men vi ser at det hjelper og gir ringvirkninger, sier Eva Bækkel.

FLERE FÅR HJELP

Den nye barnebyen i Mwanza gir et tilbud til langt flere enn de 120 barna som nå skal få bo der. Den er også utgangspunkt for et familieprogram som følger opp barnefamilier med hvordan de kan livberge seg. Denne hjelpen når ut til rundt 2.000 barn. I tillegg skal SOS-barnebyer åpne en Montessori-barnehage, og bygge ut skolen som ligger like ved barnebyen. I dag er det opptil 170 elever i klassene!

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.