Stanges varaordfører Trine Lise Stårvik, datteren til den profilerte lederen i Kjonerudvegen vel og stifteren av Nærmiljølista, Tore Ketil Stårvik, har ikke tenkt å være vaktbikkje for faren sin.

I dag er hun uenig i hvordan faren formulerte seg i et debattinnlegg i HA lørdag. Innlegget har skapt engasjement og det gikk ikke lenge før Tore Ketil Stårvik fikk svar på tiltale av Stanges ordfører og varaordfører.

– Dere skriver at faren din trekker debatten nærmest på et lavmål, som man ikke er vant til i Stange. Kommentar til det?

– For å si det sånn. Jeg vil ikke ha ordlagt meg slik han gjorde. Grunnen til at jeg også skrev under sammen med Nils, var at leserinnlegget fra Nedre Kjonerudvegen vel var rettet mot politisk ledelse i Stange kommune, der varaordføreren inngår. Engasjement ute hos befolkningen er bra, men man bør tenke seg om hvordan det er fornuftigst å ordlegge seg i ordskiftet, sier Stårvik.

Toe Ketil Stårvik sier det ikke er problematisk for han at datteren er varaordfører i Stange og skrev under på svaret.

Ikke snakket sammen

– Jeg skjønner at politisk ledelse føler seg utfordret. Det er viktig å skille roller, sak og person. Jeg er engasjert og har meninger. Det samme har Trine Lise. Vi kan jo være uenig i sak og hvordan saken legges fram. Far og datter må kunne være engasjert i politikken, slik for eksempel ektefeller er engasjert. Vårt leserinnlegg har vært myntet på alle ottestadpolitikere. Vi savner engasjement for eget nærmiljø og valgkrets, sier han.

Trine Lise Stårvik sier hun og faren ikke har hatt tid til å snakke sammen etter at debattinnlegget ble publisert.

Ordfører Nils A. Røhne sier denne saken handler om hvordan politisk ledelse forholder seg til leder i Kjonerudvegen vel. Å personifisere problemstillingen synes ordføreren ikke er relevant.

Gruppeleder i Stange Sp, Aasa Gjestvang, sier hun leste Stårviks debattinnlegg med interesse og synes han hadde noen gode poeng.

– Innlegget var saklig og ryddig og jeg kan ikke forstå reaksjonene hos politisk ledelse eller hva som var lavt nivå på framstillingen. Det er mulig jeg er mer hardhudet enn andre, men bra engasjement får vi tåle. Så kan vi være uenig i innholdet. Vi har for få leserinnlegg om stangepolitikken. Jeg synes ikke vi skal legge bånd på hvordan innlegg skrives. Jeg er glad for Stårviks engasjement for Nedre Kjonerudvegen vel. Vi som formannskap må tåle Stårviks tone lørdag, sier Aasa Gjestvang.

Tore Ketil Stårvik sier at hele styret står bak leserinnlegget.

Ikke noe sololøp

– Debattinnlegget uttrykker det sterke engasjementet beboerne i Nedre Kjonerudvegen har og følelsen av å bli oversett. Dette er ikke politisk fra oss, men ektefødt frustrasjon over et trafikkmiljø som tillater eldre folk å gå utendørs og foreldre som må kjøre ungene sine på skolen fordi vi ikke tillater at de skal langs vegen, sier Tore Ketil Stårvik.

– Har du begått et verbalt overtramp?

– Vi må få lov å uttrykke hvordan denne saken føles og påvirker oss i hverdagen. Det må kanskje til for at politikerne skal skjønne hvor utfordrende situasjonen er. Vi føler at verken politikerne eller administrasjonen ser utfordringen vi står i, sier Tore Ketil Stårvik.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.