– HAs måling bekrefter målinger utført i Hedmark og Oppland i forrige uke. Ap har en fallende kurve, og faller mer i Innlandet enn snittet av målinger. Hovedårsaken er Sps framgang. Sp står ekstra sterkt i Innlandet og Nord-Norge, påpeker Lesjø.

– Er mulighetene for et regjeringsskift svekket?

– Sp tar et mandat fra Ap, og slik sett er det nøytralt i forhold til et skifte. Dersom Ap går litt fram, kan de holde sitt tredjemandat på bekostning av Frp. Da kan Frp skyve SV ut dersom de får utjevningsmandat i Hedmark, sier Lesjø.

De underliggende tallene i undersøkelsen viser at Ap avgir flest stemmer til Sp. Sp vinner også velgere fra Frp, Høyre og SV i Hedmark.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.