– Vi har hatt prosesser i både Hedmark og Oppland, og begge har konkludert med et nei. Så mener regjeringen at de vet best, og konkluderer fra avstand. Det kommer til å bli store spenninger i Innlandsregionen når vi vet at dette ikke er godt forankret, sier Vedum.

– Man lytter verken på dem som bor og eller som er tillitsvalgte i området. Vårt hovedprinsipp i denne saken er at dette må være lokalt forankret, sier Sp-lederen.

Han mener også at flere av forslagene framstår som vilkårlige.

– Jeg synes prosessen er uansvarlig, det er helt vilkårlig hva som skjer. For eksempel at Buskerud, Akershus og Østfold skal bli en region, med Geilo og Halden som ytterpunkter, er ulogisk for meg. Vi må utfordre tydelig nå, så får vi se om det blir flertall, sier Vedum.

Regjeringen har tidligere varslet at de er villige til å tilføre de nye regionene flere oppgaver enn fylkene har i dag.

– Men denne prosessen har blitt en bakvendtprosess. Man setter grensene før man har sett på oppgavene den nye regionen skal utføre, mener Trettebergstuen, som også stiller spørsmål til at man hopper bukk over vedtakene i begge fylkestingene.

– Jeg skjønner godt at folk blir forbanna over at regjeringen tegner opp Norgeskartet uten å lytte til de som faktisk bor der.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.