Ved Mørkved, Fagerlund og Moelv skole er det per i dag ikke flaggstenger. Ved Stavsberg skole, som nå er revet og en ny skole er under konstruksjon, har den gamle flaggstangen blitt fjernet.

Dette ble påpekt og kritisert av kommunestyrerepresentant Svetlana K. Johnsen (Frp), som i en interpellasjon til ordføreren etterlyste flaggstenger ved de nevnte skolene:

"Er ikke flaggheising ved våre skoler viktig lenger i vår kommune?", het det blant annet i interpellasjonen fra Johnsen.

- Flaggstenger på alle skoler

I kommunestyremøtet den 16. mai besvarte ordfører Anita Ihle Steen (Ap) forespørselen fra Johnsen, og lover nå at alle skolene i kommunen skal ha flaggstang.

- Vi vedtar et prinsipp om at det skal være flaggstenger på alle skoler hvor det er drift. De som ikke har flaggstang vil få det, sier Ihle Steen til HA.

Hun tar imidlertid et forbehold når det kommer til Moelv skole, som vil benytte seg av flaggstangen som allerede står på nabotomten hos Mo gård.

- Det er da to skoler som mangler flaggstang: Fagerlund og Mørkved. Det kommer. På Stavsberg blir flaggstangen satt opp når skolen er ferdig bygd, sier Ihle Steen.

- Håper alle flagger neste 17. mai

Ordførerens svar kom dagen før 17. mai, en dag hvor flagget settes spesielt i fokus:  

- Det norske flagget er en viktig del av vår kultur, og det er viktig å ha et forhold til. Det er ekstra viktig på en dag som 17. mai, hvor vi feirer oss selv og historien vår, sier Ihle Steen.

Svetlana K. Johnsen i Frp, som fremsatte interpellasjonen til ordføreren, er glad over utfallet:

- Det var godt engasjement i denne saken, og det så ut til at det var enighet i kommunestyret. Nå håper og regner jeg med at alle skoler heiser det norske flagget neste 17. mai, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Debatt: Frp, norske flagg og 17. mai

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.