Og det har han gledet seg til siden snøen la seg i fjor. For tre uker siden kunne han endelig dra motorsykkelen ut av garasjen.

– Når våren kommer og snøen smelter, da kribler det i både armer og bein, sier Elsebutangen, som følte han møtte gjøre noe sprøtt da han ble bestefar for noen år siden.

– Derfor kjøpte jeg min første motorsykkel i 2012. Dette er min andre. I sommer drar jeg på treff i Østerrike, røper hamarsingen.

– EN DEILIG FØLELSE

Det er offisielt. Det er vår. Faktisk er det offisielt fra 1. mars. Motorsyklene og skateboardene ruller på bar asfalt. Nå er det bare å nyte overgangen fra det dype mørket til den lyse og varme tida. Selv om det altså var litt røffe kast fra vinden på Koigen søndag.

Det var merkbart i skateparken der Aleksander Helmersen (17) og Adrian Berges (15) utfører noen av årets første triks utendørs. Det var uansett fullt mulig å gjennomføre luftige svev. Formen har de holdt ved like gjennom vinteren i den nye skatehallen i Brumunddal.

– Men det er en deilig følelse når man kan begynne å skate ute igjen, sier Berges.

– VURDERER Å BAKE BOLLER

Et steinkast lenger bort, på gangstien langs Koigen, er Åshild Smee Jensen fra Hamar ute på sykkeltur. Hun fant fram doningen før påske, og benytter den hver dag været tillater det. Søndag var hun på en liten rundtur.

– Det er helt herlig langs strandpromenaden her, selv om det var litt surt. Jeg vurderer å dra hjem for å bake boller i stedet, fastslår Jensen.

Men selv om våren er over oss, er nok båtsesongen fortsatt et stykke unna. Det må komme mer smeltevann i Mjøsa før havnene fylles og båtene kan settes ut. Men inntil det er mulig, bruker mange tida på å klargjøre båtene. I havna på Hamar var Knut Welle og sønnen Matias Welle-Gleditsch i full sving med å forberede båten for sesongen.

– Vi var her i går også. Da pakka vi fram båten etter vinteren, forteller eldstemann Welle.

Men skuta til familien får mest sannsynlig ikke en lang ferd på Mjøsa i år. Den skal selges. I stedet skal man gå over til en seilbåt.

Matias gleder seg til de kan dra på overnatting i den nye båten.

– Det beste med å være i båt er når man kan bade når det er varmt. Og så er det gøy når vi sover i båten og stopper på Helgøya for å spise der, forteller 10-åringen.

Men bade, det er nok en stund til det er mulig å gjøre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.