På grunn av arbeidet med ny sykehusstruktur og generelt krevende økonomi i Sykehuset Innlandet er sykehusstrukturen i regionen under lupen.

Lilleøkseth (Ap) er bekymret for forslagene om å nedjustere tilbudet for kvinner og barn på sykehuset i Elverum, et tilbud hun mener fungerer meget bra.

– Jeg er ekstremt bekymret for at vi ødelegger og splitter opp noe som fungerer godt og er kompetent, til fordel for noe vi ikke vet hva er. Det er et utrolig godt fagmiljø på Elverum. Det er kvinner og barn det handler om, fastslår Løten-ordføreren.

– løftebrudd

Hun registrerer med stor bekymring at nyfødtintensiven og videre barne- og ungdomsavdelingen i Elverum i sin helhet ser ut til å bli flyttet til Lillehammer sykehus.

Lilleøkseth mener det også er et løftebrudd fra 2013, da avdelingene sist var i faresonen, men ble lovet både videreføring og ekstra midler av styret i SI.

– Jeg er opptatt av at Hedmark skal ha et godt tilbud til barn, unge, kvinner og pårørende. Det har vi i Elverum, sier Lilleøkseth, som selv har en personlig historie fra sykehuset.

– Vi fikk et ekstremprematurt barn, født i uke 27. Etter en uke på Ullevaal ble vi forflyttet til Elverum og nyfødtintensiven, forteller Lilleøkseth.

Der tilbrakte hun og den nyfødte tre måneder og har siden vært inne på jevnlige kontroller på barne- og ungdomsavdelingen.

– Det var en god opplevelse, og vi fikk et godt inntrykk av fagmiljøet som var der, sier Lilleøkseth.

kampen ikke over

Styret i Sykehuset Innlandet skal ta stilling til alternativene 15. desember. Lilleøkseth vil ikke gi seg før et vedtak er fattet.

– Jeg er optimist av natur og skal gjøre mitt beste både som ordfører i Løten og nestleder i Hedmark Ap, sier hun.

– Det viktigste er å sende et kraftig signal om at vi må beholde fagmiljøet, om at vi er i ferd med å splitte opp et kompetent fagmiljø på Elverum, sier Lilleøkseth.

Hun opplever et gryende engasjement i nærmiljøet.

– Jeg har fått mange henvendelser den siste uka. Det virker som lokalbefolkningen er opptatt av dette. Det er et veldig engasjement. Det handler om ungene våre, det er det viktigste vi har, sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.