– Det er sørgmodig på en måte. Jeg liker stilen her. Ingen hvite duker, men dagligdags. Her møtes vi ofte og løser problemene i Hamar, humrer stamkunde Leif Sandberg.

Sammen med Thor Jan Torp, Magnar og Terje Larsen nyter han den siste dagen på Triangel Café. For etter 15 år, legger attføringsbedriften MjøsAnker ned driften av kafeen som ligger midt i gågata i Hamar.

ikke optimalt

– Vi måtte fornye leieavtalen med fem nye år, noe som ville innebære en betydelig økonomisk investering for oss, sier markeds- og informasjonsleder Silje Utkilen hos MjøsAnker til HA.

LES OGSÅ: Ståpåvilje og mot lønner seg

Arbeidsinkluderingsbedriften MjøsAnker har som mål, på oppdrag fra Nav, gjennom arbeidstrening, kursing og arbeidsprøving, å få flest å få flest mulig ut i fast arbeid. Ifølge Utkilen er ikke utformingen av Triangel Café helt optimalt som arbeidstreningsarena, blant annet fordi de som ønsker det, ikke alltid kan jobbe skjermet nok.

– Samtidig har bruken av arbeidstrening gradvis endret seg. Det er ønskelig å få flere ut i eksterne bedrifter for å øke sjansene for faste ansettelser der det er et behov, sier Utkilen.

dempet stemning

Kafeen har 3,6 årsverk. De faste ansatte har fått tilbud om å jobbe et annet sted, også det i regi av MjøsAnker. Mens dem som har vært der på arbeidstrening, blir plassert andre steder for å få mer ut av praksisen, opplyser Utkilen.

Det var en litt deppet kameratgjeng som møttes på kafeens siste åpningsdag.

– Det er forferdelig. Dette er den fineste plassen i Hamar, både sommer- og vintertid. En god gammeldags kafé som vil bli savnet, sier Thor Jan Torp til HA.

Terje Larsen nikker.

– Dette er åttende året jeg kommer hit. Jeg er her gjerne tre-fire ganger i uka. Dette er jo midt i smørøyet. Dette stedet er liksom «nedpå» og man er på fornavn med dem som jobber her. Det er så koselig, sier han.

– vemodig

Arbeidsleder ved Triangel Café Astrid Sander har allerede fått ny jobb, men innrømmer at det er en litt trist dag.

– Jeg har jobbet her siden 2015, så dette er vemodig. Det er hyggelig med de faste som er innom her. «Det er ingen som har slike kaker som dere» sier folk. Men oppskriften er hemmelig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.