Derimot frykter han at fylkesmannen blir mindre effektiv enn om embetet hadde blitt plassert i Hamar.

– De fleste statlige virksomhetene Fylkesmannen samarbeider med ligger i Hamar. Da vil de ansatte bli sittende i bil til Hamar, og staten vil bli mindre effektiv, sier Busterud til HA, og legger til at reisevegen til Oslo er lengre fra Lillehammer.

Hamar-ordføreren poengterer at det blir en stor region å dekke for fylkesmannen etter fylkessammenslåingen.

Burde samlet alt

– Plasseringen er bestemt uten å vurdere effektivitet. Statlige virksomheter burde vært samlet på et sted. Man burde bygget et administrativt senter, sier Busterud.

– Men Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminister, har sagt at han legger til grunn at Hedmark nå får fylkesadministrasjonen. Har ikke det en betydning?

– Om de som ser ut til å få flertall nå, kommer til makten, vil den delen bli reversert. Men det er lite som tyder på at beslutningen om fylkesmannen blir reversert, sier Busterud.

– Hedmark Høyre har gjort som i eventyret om Gudbrand i lia, som skulle selge ei ku, men byttet den i en middag. De har byttet til ingenting, sier han.

Må samarbeide

Førstekandidat for Hedmark Høyre til stortingsvalget, Kristian Tonning Riise, mener man må akseptere å dele på funksjonene.

– I en regionreform må noe flyttes hit og dit. Det viktige er å få til noe positivt av det. Jeg skjønner jo at Busteruds jobb er å få alt til Hamar. Men de vil stille sterkt om andre statlige arbeidsplasser, sier Riise.

– Har Busterud et poeng med at fylkesmannen vil bli mindre effektiv fra Lillehammer?

– Det er klart at for alle funksjoner er det gode argumenter for å legge de til Hamar, men man må dele litt. Det er ikke så langt fra Hamar til Lillehammer heller. Man er nok for opptatt av den evige kretskampen her, men jeg håper regionreformen kan være et skritt i riktig retning for heller å posisjonere oss som en sterk region nasjonalt, sier han, og mener det viktige nå er å jobbe sammen i fylket for å få fylkesadministrasjonen til Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.