Hans gruppering Regnbuealliansen (BBL, H, V, Sp og MDG) er innstilt på å legge alle de foreslåtte nye byggeområdene for bolig og næring ut på høring.

– Det er riktig å legge på høring også områder vi er uenige i, for å få innbyggerne og fylkesmannens mening. Det er mange etater som kan legge ned innsigelse, derfor må vi legge ut flere områder enn vi kan vedta, sier Busterud.

Når det kommer til Katrine Aalstad og Møystad gård maner han til bevissthet rundt habilitet. Aalstad har blitt kjent habil når det dreier seg om kommuneplanens samfunnsdel, men inhabil når det kommer til arealdelen (hvor hun selv har spilt inn forslag). Problemet er at disse to planene delvis overlapper hverandre, noe som stiller strenge krav til rolleforståelse.

Regnbuealliansen omtaler jordvern i sin samarbeidsavtale, som alle partier har stilt seg bak. Der heter det «Jordvern skal være prioritert for samarbeidspartnerne. Bruk av dyrka mark som gir positiv samfunnsnytte og/eller positivt klimaregnskap totalt kan aksepteres».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.