For Helse Sør-Øst foretar for tiden en undersøkelse for å vurdere om det er hensiktsmessig at Kongsvinger sykehus med tilhørende opptaksområde overføres til Akershus universitetssykehus. Høringsfristen er satt til 24. mai, og selv om det er mange røster i Glåmdalen for ny tilhørighet, har ikke Sykehuset Innlandet lyst til å miste et av sine sykehus.

Både administrerende direktør Alice Beathe Andersgaard og styreleder Anne Enger understreker at dette er en vanskelig sak, men den gamle Sp-dronningen har en oppfattelse av at Kongsvinger bør høre til Innlandet.

– Jeg synes det er forunderlig at politikerne i det området vil sige mot Akershus. Det bidrar til sentralisering, sier Enger.

Et enstemmig styre gikk med på avgjørelsen om å fraråde overflytting, men det ble bedt om tiltak for å bedre samarbeidet med Kongsvinger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.