– Jeg er glad. De ansatte er glade. Eierne er glade.

Det sier den erfarne næringslivslederen Pål Tajet til HA bare noen få timer etter at han er blitt gjort kjent med at politiet trekker saken mot bedriften han er styreleder for.

Siden 21. august har Tajet sammen med tidligere styreleder, og storaksjonær Harald Ulrik Sverdrup samt bedriftens salgssjef sittet på tiltalebenken i tingretten. Med risiko for å personlig havne i fengsel.

BEKREFTELSE

– At saken nå trekkes bare bekrefter det bedriften har sagt hele tiden. K.A. Rasmussen har ikke hatt noe motiv og ingenting å tjene på å begå denne forbrytelsen, sier Tajet til HA.

Da de ansatte ble informert torsdag var det ifølge Tajet stor glede.

– HØY KOSTNAD

– Saken har tatt fem år av K.A. Rasmussens fokus. Det har hatt en høy indirekte kostnad fordi bedriften ikke har kunnet se framover og ha fokus på det som er dens virksomhet.

– Du sa fra vitneboksen at bedriften har mistet en storkunde. Vet dere hva saken har kostet K.A. Rasmussen i kroner og øre?

– Det vet vi ikke svaret på per nå. Men viktigst akkurat nå er at vi kan legge dette bak oss og konsentrere oss om å utvikle bedriften videre.

FOR TIDLIG MED ERSTATNING

– Er det aktuelt å kreve erstatning fra staten for denne saken?

– Det er også altfor tidlig å svare på. Vi har visst om dette bare i noen ganske få timer. Det må vi komme tilbake til. Men igjen er det dette med fokus. Vi har brukt fem år på saken. Så får vi se hvor mye mer tid vi skal bruke på den.

– Det overordnede for oss nå er at dette er over, og folk er glade, sier Pål Tajet, som kom inn som styreleder i 2014, på et tidspunkt da de gullkjøpene politiet mente var forbrytelser for lengst var gjort.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.