– Dette er først og fremst et privat forhold som Trine Lise er veldig godt rustet til å stå i og håndtere, sier Nils A. Røhne (67) til HA.

Ap-ordføreren fortsetter slik:

– Dette får ingen representasjonsmessige konsekvenser for Trine Lise som folkevalgt. Saken rokker ikke ved min oppfatning av Trine Lises rolle i politikken.

– Tror du at saken får konsekvenser for stortingslista?

– Det vil jeg ikke tro, sier han.

Fylkesråd Per-Gunnar Sveen (51), lederen for Hedmark Arbeiderparti som ble orientert om saken etter at HA tok kontakt med Stårvik onsdag, sier det slik:

– Dette er en beklagelig sak i forhold til at man får en slik reaksjon. Hun har beklaget det og sånn sett lagt seg flat. Hun sier at hun har tatt lærdom av dette, og det er viktig i forhold til alvoret i saken. Det er viktig at hun med så ledende politiske posisjoner får mulighet til å rette opp inntrykket og fortsette sine politiske oppgaver. Med beklagelsen mener jeg at hun har en politisk framtid foran seg, sier Sveen.

– Hun kan komme på Stortinget for Ap selv har utvist så dårlig dømmekraft at hun mister autorisasjonen sin?

– Jeg vil ikke gi noen vurderinger i forhold til stortingsnominasjonen. Men det er mulig, også som politiker, å begå feil og ha et videre politisk liv.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.