Politiet på Gjøvik, ei heller så mange andre i Innlandet, har ikke akkurat vært bortskjemte med bilparken sin de siste åra. Flere ganger har det vært skrevet om politibiler som har gått langt og lenger enn langt, og biler som ikke er godkjent for utrykning. Fredag var imidlertid en stor dag for Gjøvik-politiet. Da kunne de nemlig hente sin splitter nye patruljebil fra BMW. Det skriver Gjøviks Blad.

– Denne kommer nok ikke til å stå mye stille, smiler visepolitimester Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt, som var på plass da bilen trillet ut fra Sullands lokaler i Hunndalen fredag. 

Patruljebil

Den nye bilen sorterer under det politiet kaller en liten patruljebil, og er en BMW 525d xDrive. Tidligere var det Volkswagen Passat som var politiets patruljebil, men tidligere i år vant BMW anbudet om liten patruljebil med sin 5-serie. Innlandet politidistrikt er det første politidistriktet i Norge som får en slik råtass. 

Bilen er spekket med utstyr, og fra den nye multifunksjonsskjermen kan politifolkene styre blålys, sirener, navigasjon og samband. Dessuten er bilen utstyrt med en egen router, og politiet får dermed trådløst internett med seg på vegen. Bilen er selvsagt spesialbygd for politiets bruk, og her får de med seg alt de trenger til politiarbeid på stedet.

Bilen har også, ifølge Politiforum, en firesylindret dieselmotor med 211 hestekrefter, og kan gå fra 0 til 100 kilometer i timen på 7,2 sekunder. Topphastigheten er 231 kilometer i timen, og bilen har selvfølgelig firehjulsdrift.   

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.